Vi verkar för en säker
skönhetsbransch

Hitta certifierad behandlare

Vi verkar för
en säker
skönhetsbransch

Hitta behandlare
Bli Certifierad

Certifierade behandlare

För att bli certifierad av REBS måste du vara leg. läkare. tandläkare eller sjuksköterska. Dessutom kräver vi minimum en grundutbildning samt kontinuerliga fortbildningar inom det område du vill bli certiferad i, som till exempel fillers eller lasermedicin. REBS kvalitetsgranskar utbildningar av leverantörer och ledande kongresser för att försäkra sig att de håller en hög standard med fokus på säkerhet. Certifieringen gäller ett år och förnyas om fortbildning sker. Administrationssavgift: 995 kr/år exklusive moms.

Ansök om certifiering

Mejla till kontakta@rebs.se följande underlag:

 • Bevis på legitimation från socialstyrelsen (sjuksköterska, läkare eller tandläkare)
 • Kopia på id-handling
 • Bevis på utbildning

REBS godkänner utbildningar, fortfbildningar samt workshops av följande:

 • REBS
 • InjectAcademy
 • IMCAS
 • AMWC
 • MCA LIVE
 • Laboratoires Vivacy
 • Galderma
 • Allergan
 • Teoxane

Förkunskapskrav

 1. Ansökaren måste vara legitimerad läkare, tandläkare eller sjuksköterska.

Estetiska behandlingar

Funderar du på en estetisk behandling och vill veta mer. Här får du en kort förklaring vilka resultat du kan förvänta dig.

Certifierade av REBS utmärker sig för att ge en grundlig konsultation inför varje behandling.

BOTULINUM TOXIN TYP A

Är ett läkemedel som blockerar nervimpulserna till de utvalda ansiktsmusklerna som bildar rynkor och hindrar dessa muskler att dra ihop sig, de slappnar av. På så sätt blir huden slät och rynkfri.

Behandlingen tar ca 15 minuter och efteråt kan du utan besvär återgå till dina vanliga aktiviteter. Det tar 2-3 dagar innan det börjar verka och upp till 14 dagar innan man får full effekt. Effekten varar i genomsnitt 3-4 månader och efter detta kan man själv avgöra om man vill upprepa behandlingen.

Hitta behandlare

Pris från: 3 300 kr

CARBOXY

Carboxyterapi går ut på att spruta in koldioxid under huden och stimulera fettnedbrytning, cirkulation, syresättning och kollagenproduktion i området. Behandlingen ger en uppstramning av slapp hud i ansiktet och décolletage.

Vid ansiktsbehandlingar reduceras fina linjer, svullnad och mörka ringar under ögonen, förbättring av ärr och akne ärr. Carboxy­- terapi kan användas för reduktion av hudbristningar på mage, lår höfter och bröst, samt för lokala fettdepåer som dubbelhaka, ridbyxlår, kärlekshandtag och celluliter på stjärt och lår.

Varje behandling tar endast ca 15-30 minuter. Vanligtvis brukar 6-12 behandlingar med en veckas mellanrum ge ett utmärkt resultat. Effekten håller i 3-12 månader och därefter kan manbehöva göra underhållsbehandlingar.

Hitta behandlare

Pris från: 1 700 kr

FILLERS

Vår hud är rik på hyaluronsyra men med åren förändras dess funktion och huden kan få rynkor, veck och bli torrare. Hudfillers består av icke-animalisk hyaluronsyra som är likt den vi har i våra kroppar.

Behandlingen går ut på att fylla ut fina linjer, djupare veck, släta ut rynkor, framhäva ansiktets konturer samt öka volymen i exempelvis läppar eller kinder. Man kan även göra ett lättare ansiktslyft utan operation eller konvalescens. Effekten vara från 6 – 18 månader.

Hitta behandlare

Pris från: 3 500 kr

IPL

Förkortning av Intense Pulsed Light d.v.s intensivt pulserat ljus, är ett välkänt begrepp inom estetiska behandlingar och innebär att en specifik våglängd av ljuset används för behandling av kärl, och en annan våglängd för borttagning av hår osv. Ljuset går sedan igenom huden vilket gör att det inte skadar hudytan då all värmealstring sker i vävnaden.

Förutom reducering av hår, kärl, pigment, stora porer och aktiv akne kan man även göra en skin rejuvenation (hudföryngring) av t.ex. ansikte, händer eller dekolletage, behandla djupa kärlpigment och rosacea.

Hitta behandlare

Pris från: 1 700 kr

Kemisk Peeling

Peelingar som utförs av utbildad personal är ofta starkare och har en högre effekt än de peelings som utförs på hudvårdssalonger. TCA peelingar innehåller triklorättiksyra och ger kraftfull effekt på huden som normalt flagnar ordentligt tre till fyra dagar efter behandlingen.

Pigmentfläckar bleks, fina linjer reduceras och huden får ny lyster. Behandlingen upprepas med en till två veckors mellanrum. Ännu starkare peelings finns med fenol. Dessa förbättrat huden väsentligt som blir med rejält reducerade rynkor. Fenol peeling används oftast runt munnen och ögonen. Peeling kan även ta bort pigmenteringar på ansikte, dekolletage och händer.
Medecinsktekniska kemiska peelings är alltid CE märkta.

Hitta behandlare

Pris från: 1 000 kr

LASER

Laser är ett ljus med speciella egenskaper. Ordet laser är en akronym för Light Amplification of Stimulated Emission of Radiation, dvs. ljusförstärkning genom stimulerad emission av strålning.

Inom estetik används olika typer av laser, och idag finns effektiva och säkra lasermaskiner. En del med kombinerade typer av laser för att få bästa behandlingsresultat, t. ex, hudlaser, laser för hårborttagning av alla hudtyper, laserpeeling, behandling av nagelsvamp eller blodkärl i ansikte och på ben.

Fractionerad laser tillhör den nya generationens laserbehandlingar som förbättrar hudstrukturen. Solskadad och åldrad hud blir jämnare och får mer lyster. Rynkor och hyperpigmenteringar samt olika typer av ärr, t.ex. akneärr, reduceras.

Hitta behandlare

Pris från: 3 500 kr

PDO-trådlyft

PDO-trådlyft är ett lätt naturligt ansiktslyft utan konvalescens. Behandlingsområden förutom ansiktet är pann-, hak-, kind-, läpp- och halslyft. Även käklinje, ögonbryn, dubbelhaka, kråksparkar och glabella kan behandlas.

Behandlingen tar cirka 30-60 minuter och utförs genom att placera absorberbara trådar med en nål i dermis. Proceduren liknar en botulinum toxin typ A eller fillerbehandling. Tråden är tunnare än ett hårstrå och består av polydioxanone (PDO) som använts i över trettio år inom kirurgi. Hållbarheten kan variera mellan ett till två år.

Hitta behandlare

Pris från: 5 500 kr

Skin booster

Skinbooster är en behandling där man av många små droppar, ofta med hyalionsyra som bas. Moderna skinboosters innehåller ofta även vitaminer och mineraler med mera.

En skinbooster kan injiceras med en trubbig nål för att minska risken för blödning och blåmärken. En skinbooster ska vara CE medicinsk certifierad och får endast hanteras av legitimerad sjukvårdspersonaln. skinbooster är ett effektivt medicinskt tillbehör. Behandlingen upprepas oftast 3 till 4 gånger med en till två veckors mellanrum upp till fyra gånger.

Hitta behandlare

Pris från: 2 000 kr

Hitta din behandlare här

Du kan söka efter namn på klinik, ort eller postnummer och behandlingen du söker.

Du får direkt en överblick på vilka certifierade behandlare som finns i din närhet.


REBS Försäkring

REBS Rådet för Estetiska Behandlingar i Sverige har tagit fram försäkringar för legitimerade läkare, tandläkare och sjuksköterskor som arbetar med estetiska behandlingar.

REBS Estetiska uppfyller de krav som myndigheterna kommer att kräva i framtiden när den nya hälso- och sjukvårdslagen träder i kraft 1 januari 2021. Den reglerar skönhetsbehandlingar på friska personer som vill bli behandlade med botulinum toxin, vävnadsfillers om du är legitimerad läkare tandläkare eller sjuksköterska samt estetisk kirurgi utfört av specialistläkare. REBS försäkringar ger både dig och dina kunder rätt trygghet.

OBS. Det är viktigt att du särskiljer på estetiska behandlingsskadeförsäkringar och patientskadeförsäkringar. Flera försäkringsbolag erbjuder patientskadeförsäkringar men dessa täcker normalt inte skador vid estetiska behandlingar som fillers, botulinum toxin, peeling, laser, IPL d.v.s. allt som gör en person vacker men inte botar en sjukdom.

Du ska vara certifierad i REBS inom den behandlingsformen som försäkringen skall täcka, som till exempel i fillers eller botulinum toxin.

 1. Ansök först om certifiering i REBS. Blanketten laddar du ner här. Mejla din ansökan till kontakta@rebs.se. Ansökan tar upp till 2 veckor att behandla.
 2. När du erhållit ditt REBS certifieringsnummer så kan du ansöka om en REBS försäkring. Blanketten laddar du ner här. Mejla den till info@akermanpartners.se

REBS Estetiska

 • Täcker alla typer av estetiska behandlingar med bl.a. injektioner/PDO-trådar/kemisk peeling/laser, IPL som du är certifierad i inom REBS.
 • Upp till 2 miljoner kr per skada och upp till 4 miljoner kr sammanlagt per år.
 • Rättskydd 10 basbelopp (För år 2020 motsvarar 473 000 kr för rättslig hjälp om du blir stämd.)

Driver du ett företag enskild firma, handelsbolag eller aktiebolag så kompletterar du med den ena av dessa företagsförsäkringar:

+ Praktikföretagsförsäkring

För dig som även behöver försäkring för patientbehandlingar inom vården enl. patientskadelagen.

Företagsförsäkring för egendom, bl.a. maskiner, lager, avbrott, kundolycksfall, ansvar gentemot tredje man ingår, tjänsteresa genom tillval.

+ Småföretagsförsäkring

För dig som ej behöver skydd för patientbehandlingar då det inte ingår patientskadeskydd, men behöver en mindre företagsförsäkring för verksamheten. Företagsförsäkring för egendom, bl.a. maskiner, lager, avbrott, kundolycksfall, ansvar gentemot tredje man, tjänsteresa ingår samt skydd för andra estetiska behandlingar (ex. naglar, ögonfransar) än de som täcks under REBS Estetiska, men med maxbelopp på 500.000 kr per skada. Rättsskydd 5 basbelopp (För år 2020 motsvarar 236 500 kr för rättslig hjälp om du blir stämd.)


Har du frågor så kontakta REBS försäkringsexpert:

MAGNUS ÅKERMAN

Mobil: 0707-998989

Mail: info@akermanpartners.se

Om REBS

REBS grundades för att säkra den estetiska branschen i Sverige och ge möjlighet för kunder att hitta kvalificerade behandlare.

Alla är legitimerade läkare, sjuksköterskor eller tandläkare, innehar grundutbildning samt genomgår årligen minst en specialistutbildning. Därtill är de bundna enligt avtal att följa de etiska reglerna.

FRÅGOR OCH SVAR

Hur ser den estetiska branschen ut i Sverige, jämfört med andra länder i Europa?

Idag kan praktiskt taget vem som helst i Sverige injicera fillers, botox samt utföra laser och IPL behandlingar. I de flesta länderna i Europa är det dock strängt reglerat. Alla specialistläkare måste dessutom regelbundet fortbilda sig och samla en viss mängd CME–poäng. REBS har satt upp liknande krav och kräver en grundutbildning samt kontinuerliga fortbildningar som är kvalitetsgranskade och godkända av rådet.

Vilka krav ställer REBS för att bli certifierad?

Enbart leg. läkare, tandläkare och sjuksköterskor kan ansöka om en certifiering hos REBS. De ska ha genomgått en grundutbildning samt årligen minst en fortbildning som är godkända av rådet. Dessutom skall de godkänna REBS etiska regler.

Vilka är de etiska reglerna som REBS certifierade måste följa?

REBS ställer höga krav på de som är certifierade. Vid brott mot dessa regler utesluts den certiferade behandlaren med omedelbar verkan och certifikat måste återlämnas. Varje certifikat har ett serienummer som är individuellt för varje medlem. Kontakta rådet om du vill ta del av alla etiska regler.

Hur vet man vem som är certifierad av REBS?

Certifierade av REBS utmärker sig genom att bära årskortet som hänvisar till de estetiska behandlingar de är certifierade i. De är även listade på REBS hemsida www.rebs.se där man direkt kan boka en behandling.

Rådet för estetiska behandlingar i Sverige

är skapat för att tillgodose två målgruppers intressen. Du är kund och söker en certifierad läkare, tandläkare eller sjuksköterska som erbjuder säkra estetiska behandlingar.

Du är läkare, tandläkare eller sjuksköterska och vill vidareutbilda dig samt bli certifierad inom estetiska behandlingar.Styrelse

Lars-Erik Holm, Ordförande

LEG. LÄKARE

Lars-Erik Holm blev legitimerad läkare år 1977 och docent vid Karolinska institutet 1982. Han var avdelningschef vid Folkhälsoinstitutet 1992 – 1995, generaldirektör för Statens strålskyddsinstitut (SSI) åren 1996 – 2008 och generaldirektör för Socialstyrelsen 2008 – 2015. Åren 2005 – 2009 var Lars-Erik ordförande i Internationella strålskyddskommissionen, ICRP.

Anders Milton, Styrelseledamot

LEG. LÄKARE

Ordförande i Saco 1993 - 2001, Svenska Röda Korset 2002 – 2005, samt ordförande och senare vd för Sveriges Läkarförbund. Styrelseordförande i Q-Med 1997 – 2010. Har vana av att leda regeringsutredningar. Ledamot i den katastrofkommission som regeringen tillsatte efter tsunamikatastrofen 2004. Under 3 år nationell psykiatrisamordnare.

Victor Garcia, Styrelseledamot

LEG. LÄKARE

Född i Peru, bor i Sverige sedan 1984 och har svensk, peruansk och rumänsk läkarlegitimation. Specialist i allmänmedicin, och har mångårig erfarenhet inom allmänmedicin, företagshälsovård samt ungdomsmottagningar där han arbetar sedan länge med STI, hudsjukdomar och andrologi. Verksam som privatläkare sedan 2003. Victor började arbeta med estetisk medicin 2005 och har utbildat sig i lasermedicin, IPL, AWT, kryolipolys och injektionsbehandlingar. Han har deltagit i workshops inom estetisk medicin både i Sverige och utomlands, och utbildar kollegor i injektionsbehandlingar.

Monica Hedberg, Styrelseledamot

LEG. SJUKSKÖTERSKA

Monica är i grunden utbildad sjuksköterska med vidare utbildning i anestesi och intensivvård och och har mångårig erfarenhet av att arbeta i både offentlig och privat sjukvårdssektor. Vidare är hon utbildad i styrelse arbete på olika nivåer och har flerårig erfarenhet från att ha arbetat som styrelseproffs i både privata och kommunala bolag i Sverige och USA samt branschorganisationen vård företagarna. 2007 vann hon pris som årets kvinnliga företagare i Uppsala län Monica är över invald i fullmäktige i Sofia hemmet.

Utbildningstillfällen


Stockholm

Boka

9 May, 9:00 - 18:00

5 platser kvar
Boka

13 June, 9:00 - 18:00

6 platser kvar
Boka

15 August, 9:00 - 18:00

6 platser kvar

Pris: 11 600 kr
exklusive moms

Botulinum Toxin - Grundkurs

Injektionskurs i botox

Du skall vara legitimerad läkare eller tandläkare. Är du leg. sjuksköterska krävs ett skriftligt intyg från den läkare som är medicinskt ansvarig på din klinik.


Botulinum Toxin Grundkurs - är en omfattande teoretisk och praktisk introduktionskurs. Vi går igenom de 3 zonerna i övre delen av ansiktet. Du får bakgrundsinformation och de färdigheter du behöver för att kunna injicera Botulinum Toxin på ett professionellt sätt. Kursen täcker allt ifrån medicinska aspekter såsom ansiktets anatomi, information om eventuella komplikationer och hur man undviker dessa till att konsultera, föra journal och ge informerat samtycke innan behandling.

Botulinum Toxin Basic Course

Så här ser din utbildningsdag ut hos oss:
 • Frukost (ingår) och presentation
 • Teori och genomgång av alla på marknaden förekommande Botulinum Toxin Typ A samt deras enhetssystem samt spädning till injektionslösning
 • Genomgång av anatomi, danger zones samt indikationer i ansiktet som går att behandla Information om hur läkemedlet verkar muskelavslappnade
 • Förberedelse inför behandling med checklista
 • Demonstrationsbehandling av vår handledare på en patient
 • Lunch (ingår)
 • Praktiskt utbildningsmoment
Du övar själv på en patient på ett eller fler av följande områden under handledning av vår erfarna utbildare:
 • Panna (veck och rynkor på pannan)
 • Glabellaveck (argrynka mellan ögonen)
 • Kråksparkar (fina linjer runt ögonen)
Innan och under demonstrationen:
 • Vi lär er noggrann journalföring
 • Vi lär er fotografering innan- och efter behandlingen
 • Vi analyserar hur muskulaturen arbetar och går igenom skillnaden mellan dynamiska och statiska rynkor
 • Vi lär er dokumentera tidigare behandlingar samt lär ut vad som är möjligt att behandla
 • Vi lär er vilka patienter man ej skall behandla
 • Vi lär er planera återbesök för kontroll och eventuella korrigeringar för ett perfekt resultat
Vi går även igenom teoretiskt följande avancerade indikationer:
 • Dao (sura mungipor patienten drar ner mungiporna och ser sur ut
 • Läpplyft
 • Masseter (tuggmuskel på patienter med överaktiv masseter)
 • Gummy Smile (patienten visar tandkött när de ler eller skrattar)
 • Bunny lines (patienten rynkar näsan hela tiden och får veck i ansiktet)
 • Medialt ögonbrynslyft
 • Lateralt ögonbrynlyft
 • Platysmaband (halsen har prominenta platysmaband ofta på äldre patienter)
Efter kursen får du med dig ett komplett startpaket med:
 • Markeringspenna
 • Patientjournaler
 • Informerat samtycke
 • Kurskompendium
 • Internationellt Kursintyg